programma dag 2
Het hart van De Wijers, land van 1001 vijvers
Start en aankomst
Picknick
Bereikbaarheid
We ontvangen je op het gezellige binnenplein van Domein Bovy in Zolder. Met zijn historische vakwerkhoeves, kinderboerderij en speeltuin vormt het de ideale uitvalsbasis om De Wijers alleen of met je gezin te ontdekken.
 
Via het Albertkanaal wandel je naar het hart van De Wijers, trekpleister voor zeldzame soorten zoals boomkikker en roerdomp. Natuur op zijn best! Brand een kaarsje aan de Kapel van de Altijddurende Bijstand en wandel over de dijken van de vele viskweekvijvers naar de lunchplek. We picknicken tussen de vijvers.
Beklim de uitkijktoren aan Wijvenheide en neem de tijd om het panorama in je op te nemen. Misschien spot je zelfs de visarend.
Je tocht brengt je langs domein Vogelsanck en de Hamelwijers, een 30 ha grote vijver waar roerdomp en pijlstaart al gespot zijn. Vlakbij vind je viskwekerij Vandeput. Dit familiebedrijf kweekt al sinds 1865 vis en is zeker een bezoekje waard!
Bovenop de Bolderberg, een getuigenheuvel van 60 meter hoog, heb je een prachtig uitzicht op het kasteel en de vijvers van Terlaemen. Pal op de berg woont een kluizenaar. Kom er helemaal tot rust vooraleer je je tocht verderzet.
Eindigen doe je terug in Domein Bovy, waar je je innerlijke mens kan versterken op de vele terrasjes.
Domein Bovy, Heusden-Zolder
Galgeneinde 22
start tussen 8u30 en 11u
Ontvangst met koffie, thee en koffiekoek
Opgelet! we vragen om niet allemaal al om 8u30 te starten, er zijn ruime vertrektijden voorzien. Zo kunnen wij uw veiligheid garanderen.
Duurzame lunch tussen de vijvers
vanaf 11u tot 14u
Broodjes, soep, koffie,thee en fruitsap
(enkel indien ingeschreven met een verwenarrangement)
Met het openbaar vervoer: neem bus 51 (Hasselt-Heusden, vertrek o.m. aan station Hasselt). Stap uit aan de kerk van Bolderberg.
Met de fiets: Domein Bovy ligt tussen knooppunt 301 en 302 van het Limburgse fietsroutenetwerk.
Met de wagen: gratis parking.
Vrij wandelen

Schrijf je je in voor het vrij wandelen, dan word je ’s ochtends verwelkomd met een kop koffie en een koffiekoek. Onderweg zijn er sanitaire stops voorzien en is er de mogelijkheid om snacks en drank te kopen.

Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 7 voor 1 dag, € 14 voor 2 dagen en € 17 voor 3 dagen.

Breng je eigen picknick mee!

Verwenarrangement

Wie opteert voor het verwenarrangement, kan 's middags rekenen op een gezonde, ecologische picknick op een prachtige plek. We ontvangen je natuurlijk ook met koffie en een koffiekoek en je krijgt een snack onderweg. Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 25 (1 dag), € 50 (2 dagen) of € 65 (3 dagen).

Je krijgt een duurzaam gadget mee.

 

zaterdag 26 september

De Wandeldriedaagse is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners. Met steun van Wandelsport Vlaanderen.

#wandeldriedaagse
#DEWIJERS
limburg.png
01_WandelSport_Vlaanderen_Logo_Quadri_BG
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
mi-dvdw2020.jpg