programma dag 3
oude en nieuwe natuur in het zuiden van De Wijers
Start en aankomst
Picknick
Bereikbaarheid
Dag van De Wijers
Ook de laatste dag onthalen we je hartelijk, dit keer aan het Demerstrand in Diepenbeek. 
Ga op ontdekking in het zuidelijk deel van De Wijers. Vandaag opent hier het gloednieuw wandelgebied Dautewijers. Ook hier liggen enkele prachtige natuurparels verscholen, aan de rand van de bebouwing. Ontdek de vallei van de Demer, Kaatsbeek en Stiemer. Loop langs enkele prachtige vijvers, moerassig gebied richting het zuidelijk deel van de Maten, langs de tuikabelbrug over het Albertkanaal. Picknicken kan je in het ontmoetingscentrum Rooierheide, waar er vandaag ook pannekoeken te verkrijgen zijn. Innerlijke mens versterkt? Dan terug op pad richting het natuurgebied Dautewijers en Dorpsbemden. De Dauteweyers, een erg waterrijk gebied, vormt samen met de Pomperik/Dorpsbemden een belangrijk leefgebied voor dieren en planten. De sierlijke vijvers langs de Dautebeek zijn het visitekaartje van de Dauteweyers. Verder tref je hier hooilanden, elzenbroekbosjes, een verlande vijver, een knotelzenhaag en watergebonden planten en dieren aan. Sluit je tocht af in in onthaalpunt Demerstrand. Er is hier nog vanalles te beleven om je wandelweekend af te sluiten tijdens de Dag van De Wijers.
Demerstrand Diepenbeek
Stationsstraat 27
start tussen 8u30 en 11u
Ontvangst met koffie, thee en koffiekoek
Opgelet! we vragen om niet allemaal al om 8u30 te starten, er zijn ruime vertrektijden voorzien. Zo kunnen wij uw veiligheid garanderen.
Duurzame lunch @ Ontmoetingscentrum Rooierheide
vanaf 11u tot 14u
Broodjes, soep, koffie,thee en fruitsap
(enkel indien ingeschreven met een verwenarrangement)
Met de fiets: het Demerstrand ligt aan knooppunt 100 van het Limburgse fietsroutenetwerk.
Met de wagen: gratis parking.
Met het openbaar vervoer: het station van Diepenbeek ligt op wandelafstand (500m) en er is een bushalte aan het Demerstrand (met aansluiting naar Hasselt en Genk).
Laat je op zondag 27 september helemaal onderdompelen in het land van 1001 vijvers. Op verschillende locaties kan je kiezen uit activiteiten voor jong en oud: wandelen, watersporten, yoga en nog zoveel meer!
meer info: www.dagvandewijers.be 
Vrij wandelen

Schrijf je je in voor het vrij wandelen, dan word je ’s ochtends verwelkomd met een kop koffie en een koffiekoek. Onderweg zijn er sanitaire stops voorzien en is er de mogelijkheid om snacks en drank te kopen.

Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 7 voor 1 dag, € 14 voor 2 dagen en € 17 voor 3 dagen.

Breng je eigen picknick mee!

Verwenarrangement

Wie opteert voor het verwenarrangement, kan 's middags rekenen op een gezonde, ecologische picknick. Je krijgt een snack onderwegJe kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 25 (1 dag), € 50 (2 dagen) of € 65 (3 dagen).

Na de wandeling kan je nog genieten van een kruidenvoetenbadje. Je krijgt een duurzaam gadget mee.

 

De Wandeldriedaagse is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners. Met steun van Wandelsport Vlaanderen.

#wandeldriedaagse
#DEWIJERS
limburg.png
01_WandelSport_Vlaanderen_Logo_Quadri_BG
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
mi-dvdw2020.jpg