De Wandeldriedaagse is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners. Met steun van Wandelsport Vlaanderen en Beleefweek Limburg.

#wandeldriedaagse
#DEWIJERS
limburg.png
01_WandelSport_Vlaanderen_Logo_Quadri_BG
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
mi-dvdw2020.jpg
programma dag 3
statige domeinparken en glooiende heide
Start en aankomst
Picknick
Bereikbaarheid
Dag van De Wijers
Ook de laatste dag verwelkomen we je in stijl en ontvangen we je in hoeve Mieneke, één van de gerestaureerde hoeves van het eeuwenoude domein Kelchterhoef. Hier beleef je De Wijers in al haar facetten: picknicken op het water, slenteren op het vlonderpad over de vijver of in het water spetteren op de wiebelbrug: het kan er allemaal!
 
Wandel langs de 250-jaar oude kastanjedreef, richting één van de oudste loofbossen in de Lage Kempen. Zet je tocht verder naar Waterschei, waar je kan binnengluren bij La Biomista en een snack kan eten in Nomadland. Ook vandaag staan er visvijvers op het programma. Net als elders in De Wijers, kweekten kloosterlingen in domein Hengelhoef vis en gaven ze de aanzet voor het land van 1001 vijvers. Aan het gezellige bezoekerscentrum van Limburgs Landschap ontvangen we je voor de picknick.
Tijdens het laatste deel van je wandeling ontdek je het glooiende heidelandschap van de Teut, één van de waardevolste heidegebieden in Limburg.
Sluit je tocht af in de wellnesszone aan de Plas, een 20 ha grote natuurlijke zwemvijver, waar je getrakteerd wordt op een massage en kruidig voetenbad. Er is hier nog vanalles te beleven om je wandelweekend af te sluiten tijdens de Dag van De Wijers: kajakken, avonturenparcours, yoga...
De Plas, Kelchterhoef
Binnenvaartstraat, Kelchterhoef
start tussen 8u30 en 10u
Ontvangst met koffie, thee en koffiekoek
Duurzame lunch @ Bezoekerscentrum Limburgs Landschap Hengelhoef
vanaf 11u tot 14u
Broodjes, soep, koffie,thee en fruitsap
(enkel indien ingeschreven met een verwenarrangement)
Met de fiets: recreatiedomein De Plas ligt tussen knooppunten 75 en 317 van het Limburgse fietsroutenetwerk.
Met de wagen: gratis parking.
Laat je op zondag 27 september helemaal onderdompelen in het land van 1001 vijvers. Op verschillende locaties kan je kiezen uit activiteiten voor jong en oud. Van watersporten tot yoga, van wandelingen tot bootcamps en nog zoveel meer!
meer info: www.dagvandewijers.be 
Vrij wandelen

Schrijf je je in voor het vrij wandelen, dan word je ’s ochtends verwelkomd met een kop koffie en een koffiekoek. Onderweg zijn er sanitaire stops voorzien en is er de mogelijkheid om snacks en drank te kopen.

Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 7 voor 1 dag, € 14 voor 2 dagen en € 17 voor 3 dagen.

Breng je eigen picknick mee!

Verwenarrangement

Wie opteert voor het verwenarrangement, kan 's middags rekenen op een gezonde, ecologische picknick op een prachtige plek. Je krijgt een snack onderwegJe kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 25 (1 dag), € 50 (2 dagen) of € 65 (3 dagen).

Na de wandeling kan je nog genieten van een beenmassage en kruidenvoetenbadje (niet op zaterdag, dan is er een alternatief voorzien). Je krijgt een duurzaam gadget mee.

 

zondag 27 september