#wandeldriedaagse
  • Facebook
  • Instagram

Regionaal Landschap Lage Kempen

Grote Baan 176 - 3530 Houthalen-Helchteren

info@rllk.be

011 78 52 59

MET de STEUN VAN

© 2019  Regionaal landschap Haspengouw en Voeren

DAG 1
DAG 2
DAG 3
Van Heers naar Kerkom (Sint-Truiden)
​Vrijdag 31 mei 2019 - 27 km
Van Alden Biesen naar Millen (Riemst)
Zaterdag 1 juni 2019 - 24 km
Van Kortessem naar Borgloon
Zondag 2 juni 2019 - 20 km
 

Liefhebbers van pittige wandelingen kunnen dit voorjaar deelnemen aan de Wandeldriedaagse Haspengouw. Je wandelt elke dag een traject tussen 20 en 27 km door het prachtige Haspengouwse landschap. Je kiest zelf of je 1,2 of 3 dagen wandelt.

Je ontdekt verborgen plekjes en authentieke dorpen met kastelen en boomgaarden. Starten kan elke dag tussen 8 uur en 10 uur. Bij het eindpunt is er een gezellig  streekterras en kan je genieten van muziek.

 

Je kan vrij wandelen, maar wie dat tikkeltje meer wil, kan kiezen voor een wandelarrangement  of een campingarrangement (inschrijven verplicht). Of je nu kiest voor het wandel- of campingarrangement, wij zorgen voor de juiste omkadering en brengen je op het einde van de rit met een busje terug naar het startpunt.

Wandelarrangement

Schrijf je je in voor het wandelarrangement dan word je ’s ochtends verwelkomd met een kop koffie en een koffiekoek en krijg je ‘s middags een lekkere streekpicknick aangeboden. Een buspendel brengt je weer terug naar het startpunt. Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt 25€ (1 dag), 45€ (2 dagen) of 60€ (3 dagen).

Campingarrangement

Opteer je om te wandelen met een overnachting op onze pop-up camping (basic maar avontuurlijk) dan kan je je inschrijven voor het campingarrangement. Op het einde van de eerste wandeldag zet je je tentje op in de boomgaard van de brouwerij van Kerkom. De tweede dag kampeer je op de pop-up camping aan de Waterburcht in Millen.

Jij zorgt voor je eigen tentje en kampeerspullen (slaapzak, slaapmatje, ...) wij zorgen voor het bagagevervoer.

 

Het campingarrangement bestaat uit: een unieke kampeerplek, gebruik van toiletten, een streekmenu 's avonds,  stevig ontbijt en streekpicknick onderweg. Je wordt ’s ochtends  met de bus naar het volgende vertrekpunt gebracht, je bagage wordt door ons vervoerd  en op het einde van de wandeldriedaagse word je terug naar het startpunt gebracht.

De prijs voor het campingarrangement is 75€ pp (voor 1 nacht en twee wandeldagen) en 120€ pp (voor 2 nachten en drie wandeldagen).

Vrij wandelen

Uiteraard kan je ook op eigen houtje komen wandelen. Neem je picknick mee, zorg zelf voor vervoer en eventueel voor een slaapplaats bij één van de vele accommodaties in de regio. De toeristische diensten van de gemeenten helpen je hier graag mee verder. Gratis en inschrijven is niet nodig.

DAG 1 - VRIJDAG 31 MEI 2019
Vertrek
Herkenrodehoeve
Opheersstraat 81 - 3870 Opheers
Aankomst
Brouwerij Kerkom
Naamsesteenweg 469 - 3800 Sint-Truiden
Afstand
27 kilometer (bewegwijzerd)
Picknickplek
't Skokkelpjaat in Mechelen-Bovelingen
Meer info
DAG 2 - ZATERDAG 1 JUNI 2019
Vertrek
Alden Biesen - Hotel Takoda
Kasteelstraat 1 - 3740 Bilzen
Aankomst
Waterburcht van Millen
Kattestraat 22 - 3770 Riemst
Afstand
24 kilometer (bewegwijzerd)
Picknickplek
De Kluis van Vrijhern
Meer info
DAG 3 - ZONDAG 2 JUNI 2019
 
Vertrek
CC Mozaïek
Kerkplein 14 - 3720 Kortessem
Aankomst
Stoomstroopfabriek Borgloon
Stationsstraat 54 - 3840 Borgloon
Afstand
20 kilometer (bewegwijzerd)
Picknickplek
De pastorie in Gors-Opleeuw
Meer info
 
 
 

Helaas

De inschrijvingen zijn afgesloten

Je kan je niet meer inschrijven voor het wandel- of kampeerarrangement.

Je kan wel nog altijd vrij wandelen op 31 mei, 1 of 2 juni.

Neem je eigen picknick mee en zorg zelf voor vervoer terug naar het startpunt ! Inschrijven is niet nodig

tegek-tegekkewandelingen-logo-01.png

Wandelen is gezond! Het is niet alleen goed voor je fysieke conditie, je komt er ook helemaal van tot rust. Wandelen laat stress verdwijnen en je voelt je er beter door in je vel. Het is een energieboost voor lichaam en geest! Meer info over de gezondheidseffecten van wandelen vind je op www.tegekkewandelingen.be