programma dag 1
Historisch wijerlandschap met een snuifje cultuur
Start en aankomst
Picknick
Bereikbaarheid
We heten je welkom in de kasteelboerderij van domein Kiewit in Hasselt waar je na een tasje koffie aan je tocht kan beginnen. Je ontdekt bijna meteen één van de 100 mooiste plekjes ter wereld: Fietsen door het Water. Je wandelt er op waterniveau richting het openluchtmuseum van Bokrijk. Absorbeer de historische sfeer en wandel in alle rust door het openluchtmuseum dat bijna voor jou alleen lijkt te zijn!
Watervogels kan je spotten langs natuurreservaat het Wik.
Werp een blik in de Fatih moskee van Winterslag, één van de oudste moskeeën in Limburg, die vandaag speciaal haar deuren voor je opent en je verwelkomt met een oosters getint theetje.
De Slagmolen, een nog werkende molen uit 1523, wordt je lunchplek voor je richting de Maten trekt. Dit natuurreservaat wordt beheerd door Natuurpunt en is een oase van rust. Je leert er het historische wijerlandschap van nabij kennen.
Piep even binnen bij Hoeve Ceulemans, dat vanop het balkon een schitterend uitzicht biedt op De Wijers.
Je tocht eindigt weer in domein Kiewit, waar we je verwennen met een ontspannende massage en verkwikkend voetenbadje met verse kruiden (verwenarrangement). Geniet nog even na op het gezellige terras van Koe-vert.
Domein Kiewit, Hasselt
Putvennestraat 108, 3500 Hasselt
start tussen 8u30 en 11u
Ontvangst met koffie, thee en koffiekoek
Opgelet! we vragen om niet allemaal al om 8u30 te starten, er zijn ruime vertrektijden voorzien. Zo kunnen wij uw veiligheid garanderen.
Duurzame lunch @ Slagmolen in Genk
vanaf 11u tot 14u
Broodjes, soep, koffie, thee en fruitsap
(enkel indien ingeschreven met een verwenarrangement)
Met het openbaar vervoer: neem de bus H13, H31, H14 en H41 (opstap o.m. station Hasselt). Stap uit aan de parking van het domein.
Met de fiets: Domein Kiewit ligt vlakbij knooppunt 91 van het Limburgse fietsroutenetwerk.
Met de wagen: gratis parking.
Vrij wandelen

Schrijf je je in voor het vrij wandelen, dan word je ’s ochtends verwelkomd met een kop koffie en een koffiekoek. Onderweg zijn er sanitaire stops voorzien en is er de mogelijkheid om snacks en drank te kopen.

Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 7 voor 1 dag, € 14 voor 2 dagen en € 17 voor 3 dagen.

Breng je eigen picknick mee!

Verwenarrangement

Wie opteert voor het verwenarrangement, kan 's middags rekenen op een gezonde, ecologische picknick op een prachtige plek. We ontvangen je natuurlijk ook met koffie en een koffiekoek en je krijgt een snack onderweg. Je kan kiezen om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. De prijs per persoon bedraagt € 25 (1 dag), € 50 (2 dagen) of € 65 (3 dagen).

Na de wandeling kan je nog genieten van een kruidenvoetenbadje. Je krijgt een duurzaam gadget mee.

 

vrijdag 25 september

De Wandeldriedaagse is een organisatie van het Regionaal Landschap Lage Kempen, de 7 gemeenten van De Wijers, de provincie Limburg, de Vlaamse Overheid en ontelbare lokale partners. Met steun van Wandelsport Vlaanderen.

#wandeldriedaagse
#DEWIJERS
limburg.png
01_WandelSport_Vlaanderen_Logo_Quadri_BG
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
mi-dvdw2020.jpg